Pločice za posebnu namjenu

Keramika sa HT zaštitom

Cijena na upit

brand: Agrob Buchtal

opis proizvoda:

Sa zadovoljstvom Vam možemo predstaviti  proizvod renomiranog njemačkog proizvođača keramičkih obloga Agrob Buchtal sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom koji je od nedavno prisutan na našim prostorima. Radi se o svjetski priznatom patentu HYDROTECT koji je našao široku primjenu i efikasnost kod većine proizvoda keramičkih obloga ovog proizvođača u širokom spektru namjene, počevši od keramičkih ploča i pločica za fasade, pločica za industrijske i poslovne objekte, zdravstvene ustanove, wellnesse, bazene i rekreativne centre pa sve do rezidencijalnih objekata. Na stotine realiziranih projekata diljem svijeta, počevši od Europe, Amerike i Azijskih zemalja, siguran su dokaz kvalitete i uspjeha ovog patenta i proizvoda koji ga sadrži.

Pločice s antibakterijskim djelovanjem

Pločica sa antibakterijskim djelovanjem
Antimikrobnu djelotvornost potvrdila je službena analiza Službe za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Keramika sa HT zaštitom Agro Buchtal

Primjena
Gdje god je potrebna higijena i čistoća, bilo da je to pod ili zid u kući, bazen za plivanje ili za pitku vodu, bolnica, wellnes, prostor za pripremu i obradu hrane, fasada ili željeznički kolodvor, revolucionarni Buchtalov patent – Hydrotect će vam to omogućiti, uz minimalni utrošak napora za održavanje i uz garantirano blistavu čistoću.

EFEKTI
Specifična podna i zidna pločica sa ugrađenom inovativnom Hydrotect površinom, omogućit će tri značajne prednosti koje zahtijeva suvremena arhitektura i način života.

Lakoća u čišćenju i održavanju
Antibakterijsko djelovanje Hydrotecta zasniva se na procesu fotokatalize. Inicira se djelovanje izmedu kiše ili vlage i svjetla. To daje specijalna antibakterijska svojstva keramici sa upečenim Hydrotectom tako da se mikroorganizmi, gljivice i plijesan ne mogu zadržati na ovim površinama. Takva keramika ne upija mirise, jednostavna je za čišćenje i dugotrajno su joj sačuvana mehanička svojstva.

Efikasno odstranjivanje nečistoća
Titan dioksid (TiO2) sadržan u pločici smanjuje napetost vode (ili bilo koje druge tekućine) tako da se ne stvaraju kapljice već se formira tanak ravnomjerni vodeni film koji lagano otiče (hidrofilična svojstva), za razliku od konvencionalnih zaštita pločica površinom koja odbija vodu (hidrofobična svojstva, kao na primjer Lotos efekt). Pod utjecajem svjetla i vode mrlje se lagano čiste. Ovaj proces je efikasan kako kod podne tako i kod zidne keramike.

Efektivno odstranjuje neprijatne mirise
Treća funkcija je takoder bazirana na procesu fotokatalize. Generalno neugodni mirisi, kao što su amonijak ili formaldehid, nestaju pri ovom procesu. Stoga je Hydrotect veoma pogodan za objekte u industriji. To je ujedno i ekološki osviješten patent jer npr, fasada od 1000 m2 sa Hidrotectom djeluje kao 70 stabala u proizvodnji kisika i pročišćavanju zraka u blizini fasade.

Najčešća pitanja i odgovori:

P – A što kada se Hydrotect izvjetri i prođe njegovo djelovanje?
O – Hydrotect je dio strukture pločice. On se ne izvjetri i ne može se maknuti sa pločice. Proces traje istim intenzitetom sve dok traje pločica.

P – Da li Hydrotect djeluje na posprejane grafite kod fasada?
O – Da, kod glaziranih plocica jačim intenzitetom jer je svijetlo potrebno za aktiviranje procesa, a djelovanje ide sa čistih površina prema pokrivenim površinama. Ovaj proces traje duže.

P – Da li mogu dobiti pločice u bazenu i okolišu bazena sa Hydrotectom u više boja ili dimenzija te različitih protukliznosti?
O – Da. U školjci bazena je prilikom pražnjenja puno laganije održavanje pločica sa Hydrotectom nego bez njega a njegova antibakterijska svojstva dolaze do punog značaja u javnim prostorima kao što su bazeni.

P – Što je sa spojevima zidova i podova te zidova i zidova?
O – U programu plocica Agrob Buchtal postoje zaobljeni spojevi – pločice, za rješenja svih spojeva u prostoru.

P – A što sa fugama izmedu pločica, da li su one antibakterijske?
O – Ukoliko su fuge vodonepropusne, ne mogu se pojaviti kolonije gljivica i bakterija u fugi.

P – Da li ovakva pločica može procistiti zrak u interijeru?
P – Da li pomaže kod kamenca u sanitarnim prostorima?
O – Da, uz svijetlo koje je potrebno za aktivaciju procesa.

Agrob Buchtal - proizvođač bazenske keramike, ventilirane fasade